Skip to main content

Slowcooking

(S)kiep warm, (S)kiep cool

Welke voordelen zijn er aan slowcooken met skiep?

Naast het ecologische aspect van herbruikte materialen, locale productie, het koken zonder verder energieverbruik èn het gemak van slowcooken met Skiep zijn er nog een aantal voordelen:

Tijdswinst

- Eten klaarzetten als het ons uitkomt.
- Aan tafel wanneer en waar we willen.
- Meer me-time: eenmaal in de zak kun je andere dingen doen.

Bespaar energie

- Elektriciteit en gas besparen, minstens 30% minder energieverbruik ten opzichte van traditioneel koken op (gas)vuur of oven.
- Sparen onze eigen energie: Skiep gaart en doet 'het werk', wees gerust.

Me - Time

- Geen gevaar op aanbranden.
- Eenmaal in de zak, kun je andere (leuke) dingen doen.
- Omdat de zak helemaal dicht is, blijft je gerecht echt lang warm.
- Aperitief gerust mee met je gasten: je eten staat veilig en kan straks, zonder stress, gaar en warm geserveerd worden.
- Iemand een uurtje later thuis? Later of in shiften eten is geen probleem meer!

Het is lekkerder!

- Aroma’s en kruiden trekken goed in, er is geen verdamping.
- Groenten en aardappelen koken niet kapot – zelfs bij verschillende formaten.
- Het gaarproces stopt op een bepaald moment.

Outdoor

- Picknick, strand, bos of berg! Gebruik Skiep waar en wanneer jij wilt.
- Ook makkelijk te gebruiken op weg naar... je kan een gerecht meenemen, terwijl het nog aan het garen is.

Koel houden, (S)kiep cool

  • Op het strand konden we de hele dag nog heerlijk koude drankjes uit de zak ‘toveren’
  • Bij een picknick was ons flesje wijn na een paar uur wandelen nog steeds koel – ookal stond de Skiep in warme auto!
  • je lunch meenemen is eenvoudig: geen koelkast nodig
  • Festivalganger? Stop de zak vol lekkers, goedkoper en veiliger kan niet
  • Bevroren producten vervoeren? reken maar dat alles urenlang bevroren blijft!
  • Vis je graag? Met jouw frisse hapjes en drankjes in de Skiep kan je urenlang blijven vissen.
  • Ben je lang onderweg met de mobilhome?  Ideaal als extra koeling naast je koelkast.

Garen en besparen! Van vroeger naar nu.

Skiep is gebaseerd op de ouderwetse ‘Hooikist’. Vroeger kregen landarbeiders een hooikist mee naar het veld – met daarin hun middagmaal. Dankzij het hooi, gaarde de maaltijd langzaam verder in de pot en bleef het warm tot de lunch.

Een andere toepassing van vroeger, is garen tussen de wollen dekens.

Skiep werkt volgens hetzelfde principe.
Terwijl je potje in de zak staat, heb je géén energiebron meer nodig. Gaar en bespaar. 😊