Skip to main content

Hoe werkt het?

Haal alles uit jouw Skiep

Koken met Skiep is eenvoudig

Skiep maakt je blij. Je hand in de zak steken om dan verrast te worden door de warmte, de wollige zachtheid, de vrolijke kleurtjes, de mooie look en slimme uitvoering. Koken is op deze manier telkens weer een feestje. Het is echt ontspannen koken met Skiep: er kan niets aanbranden of overkoken.

Slow cooken op deze manier is geen tijdverlies, juist tijdwinst. Terwijl je gerechten staan te garen kun jij je tijd aan andere dingen besteden: sporten, winkelen, werken of gewoon relaxen: me of us-time. Skiep is je betrouwbare kookhulp!

Bereid je gerecht zoals altijd. Snij je groenten, bak je vlees en voeg alle ingrediënten toe.

Laat even goed doorkoken zodat de massa heet is.

Deksel op de pot en zet in de Skiep.

Nu hoef je niets meer te doen. Er kan niets aanbranden of overkoken.
Uren later kun je aan tafel: smullen maar!

4 tips voor elke Skiep!

1

Afsluiten van de pot

Zorg er zeker voor dat je het deksel goed hebt afgesloten!
2

Voorkom vlekken

Wikkel een handdoekje om de pot. Dit om vlekken, morsen te voorkomen.
3

Gebruik van materiaal

RVS, Inox, Gietijzer of Teflon-gecoate pannen zijn allemaal prima.
4

Niet te vol!

Zorg dat je pot voor ongeveer 3/4e gevuld is. Zo voorkom je dat het kan overkoken.

Het wassen van je Skiep

Natuurlijk kan morsen gebeuren. Een handdoekje om je kookpot wikkelen is altijd een goed idee, zeker als je je eten onderweg laat verder garen. Ook kun je vlekken natuurlijk meteen met een vochtig doekje proberen weg te werken.

Wil je hem toch een keer helemaal opfrissen:

  • Haal het boven- en onderkussen eruit
  • Draai Skiep binnenstebuiten
  • Haal de katoenen zakjes met wol uit de compartimenten
  • Vlekken eventueel behandelen met bv ossengal
  • Zak in de machine op een wolwasprogramma
  • Aan de lucht laten drogen